Crumble z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Cudownie prosta i smaczna przekąska na słodko :)

  • 5 min

Składniki:

  • 2 małe jabłka
    50g masła
    1,5 łyżeczki syropu ryżowego
    3 łyżki płatków owsianych
    50g cukru
    150g mąki
    Kilka kropel octu balsamicznego
    Pół łyżeczki przyprawy do piernika
    Łyżeczka wiórek kokosowych

Crumble z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać jabłka ze skórki, pokroić w kostkę, skropić octem balsamicznym, posypać przyprawą do piernika, następnie wymieszać ii przełożyć do kokilek, przykryć połową łyżeczki syropu ryżowego (na każdą kokilkę). Masło razem z mąką i cukrem wymieszać aż powstanie kruszonka. Na koniec wszystkie kokilki posypać kruszonką z odrobiną wiórek kokosowych na górze. Kokilki umieszczamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy je przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy