Crumble malinowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

Crumble to nic innego jak owoce pod kruszonką ;) Świetna propozycja zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Angielski deserek, którego przygotowanie zajmuję zaledwie kilka minut :) Każdy sobie z nim poradzi.Wyśmienicie smakuję z gałką lodów...Polecam! :D

Składniki:

  • 70 g zimnego masła
    120 g mąki pszennej
    80 g cukru brązowego
    250 g malin
    250 g truskawek

Crumble malinowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, brązowy cukier oraz zimne masło zagniatamy rękami do uzyskania kruszonki. Maliny i truskawki umyć, osuszyć. Umieścić je na dnie 4 kokilek/ramekinek. Obficie posypać kruszonką. Piec w 190 st.C przez około 20-25 minut do ładnego zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z lodami. Smacznego!

Porady

Przepis na 4 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy