Crumble jagodowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniały deser rodem z Anglii. Do przygotowania zaledwie w kilka chwil. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno.

  • 30 min

Składniki:


  • 90 g masła,
    125 g mąki,
    80 g cukru brązowego,
    szczypta soli
    440 g jagód,
    1 łyżka mąki kukurydzianej,
    2 łyżki cukru,
    skórka z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Crumble jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crumble jagodowe 1. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę.
  • Crumble jagodowe 2. Mąkę łączymy z brązowym cukrem i szczyptą soli, dodajemy pokrojone w kostkę masło i zagniatamy.
  • Crumble jagodowe 3. Jagody mieszamy z mąką kukurydzianą , cukrem i skórką z cytryny. Naczynia żaroodporne smarujemy masłem.
  • Crumble jagodowe 4. Do każdego naczynia nakładamy porcję jagód (do 3/4 wysokości) i posypujemy kruszonką. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut tzn. do momentu aż kruszonka nam się zarumieni. Życzę smacznego :)

Porady

Możemy użyć równie dobrze mrożonych jagód.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować