Crumble jabłkowo-bananowy.

5 (171 ocen)

  • 40 min

Zapiekane owoce z posypką - niebo w gębie. Polecam :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 5 jabłek
    3 łyżki cukru
    3 łyżki wody
    1 banan
    1 łyżeczka cukru pudru
    1 łyżeczka cynamonu
    POSYPKA
    75 gr margaryny
    6 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka

Crumble jabłkowo-bananowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obrać ze skórki, jabłka dodatkowo z gniazdek nasiennych. Banana pokroić w plastry i odłożyć na bok. Jabłka pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć ja na patelnię, posypać cukrem oraz polać wodą. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Jabłka mają być lepkie.
  • 2. Przygotować kruszonkę – margarynę, mąkę oraz cukier puder rozgnieść w palcach, do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
  • 3. Jabłka przełożyć do formy na tartę, plastry banany ułożyć na jabłkach. Cukier waniliowy wymieszać z cynamonem i posypać nim owoce. Na końcu posypać owoce kruszonką.
  • 4. Piec w nagrzanym do 200stC piekarniku 30min (ja piekłam z funkcją góra-dół z termoobiegem. Podawać z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Posypka Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować