Crumble jabłkowe z granolą

4 (1 ocen)

Crumble to nic innego jak zapiekane owoce pod słodką kruszonką. Jabłka z dodatkiem ulubionej granoli świetnie się tutaj sprawdziły. Użyłam domowej granoli, ale również kupna będzie dobra.

Składniki:

  • 4 jabłka
    1 szklanka granoli
    1/4 szklanki cukru brązowego
    1/2 łyżeczki cynamonu

    KRUSZONKA:
    1 szklanka mąki pszennej
    100g masła
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Crumble jabłkowe z granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wsypać do nich granolę cukier i cynamon. Wymieszać.
  • image-07dsily 2. Cukru można dać więcej lub mniej w zależności od gatunku jabłek. Owoce przełożyć do kokilek (naczynek do zapiekania) do pełna.
  • 3. Kruszonkę wyłożyć na wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez około 20min, aż kruszonka zacznie brązowieć. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować