Crumble dwustronne jabłkowo-rabarbarowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciasto-deser akurat na miarę moich możliwości. Nawet eksperymentuję z nim.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 małe pałki rabarbaru
    1 jabłko
    1/2 szklanki rodzynek
    2 łyżki drobno krojonej skórki kandyzowanej
    15 dag zimnego masła
    3/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
    1 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru karmel-wanilia ( z Młynka )
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Crumble

Crumble dwustronne jabłkowo-rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na crumble 1. Do miski włożyć składniki na kruszonkę : masło ( odłożyć 1 łyżeczkę do wysmarowania formy ) , mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia, cukier karmel-wanilia. Zagnieść dokładnie . Podzielić na dwie części ( 2/3 i 1/3 masy ). Do mniejszej części dodać kakao i ugnieść. Obie wstawić na kilkanaście minut zamrażalnika.
    Nastawić piekarnik na 180 * C i niech się grzeje.
  • rabarbar 2. Rabarbar umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w cienkie plasterki. Jabłko obrać - usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę .Wymieszać rabarbar z jabłkiem , rodzynkami , 3 łyżkami cukru , i bułką tartą ( 2 łyżki ) i zostawić by owoce puściły sok.
  • crumble 3. Naczynie do zapiekanek lub małą tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą ( 1 łyżka ). Włożyć na spód kakaową część kruszonki, a na nią owoce . Na wierzch dać białą kruszonkę.
    Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec 15 minut
  • crumble 4. Wyjąć i zostawić do przestudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować