Crumble czyli sezonowe owoce pod chrupiącą pierzynką

4.5 (195 ocen)

  • 10 min

Kto jeszcze nie próbował crumble, musi koniecznie je zrobić!

  • 10 min

Składniki:

  • Kruszonka:

    2 łyżki zimnego masła
    1 czubata łyżka mąki
    1 łyżka wiórków kokosowych
    1-1,5 łyżki cukru

    Owocowy spód:

    4 śliwki
    1 jabłko
    szczypta cynamonu
    szczypta kardamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka

Crumble czyli sezonowe owoce pod chrupiącą pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spód kokilek układamy pokrojone w ćwiartki śliwki oraz kosteczki jabłka. Owoce mieszamy ze szczyptą kardamonu i cynamonu.
  • 2. Następnie z mąki, cukru, masła i wiórków zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią owoce w kokilkach. Możemy ją także oprószyć cynamonem.
  • 3. Zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować