Crosstini z polską pastą wątróbkową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Toskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    Około 5 – 6 drobiowych wątróbek

    szklanka mleka

    3 jajka na twardo (najlepiej same żółtka)

    ok. 2 łyżki majonezu

    duża cebula

    olej do smażenia

    1 łyżka musztardy

    szczypta gałki muszkatołowej albo szczypta kuminu

    1 ząbek czosnku

    natka pietruszki

    sól i pieprz do smaku

    do dekoracji i smaku: prażone ziarna słonecznika i dyni.

    kilka kromek białego pieczywa

Crosstini z polską pastą wątróbkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki zalewamy mlekiem i gotujemy ok. 15 minut. Możemy też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami i tartym czosnkiem.
  • 2. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do pasty dodajemy majonez, usmażoną cebulę, drobno posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową albo kuminem.
  • crosstini z pastą wątróbkową 3. Smarujemy tosty pastą i ozdabiamy świeżymi ziołami i prażonymi na suchej patelni ziarnami dyni i słonecznika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy