Croissanty (rogaliki) z kiełbasą, serem i papryką

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Tradycyjne croissanty nie posiadają nadzienia, wiec powinnam raczej nazwać ten wypiek rogalikami :) Wyszły naprawdę bardzo smaczne, bo czy kupne ciasto francuskie może się nie udać ? :P

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ( kupiłam gotowe ciasto do croissantów )
    kiełbasa/ szynka/ parówka
    kawałki czeronej papryki
    kilka plasterków sera
    keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Rogal Rogale Rogaliki

Croissanty (rogaliki) z kiełbasą, serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy na małe słupki/ kwałaki. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na trójkąty (od 4 do 8). Na każdy trójkąt ciasta kładziemy kawałek sera, kiełbasę. Następnie kładziemy kawałeczek papryki, robimy kleks keczupu i zawijamy w rogaliki.
  • 2. Croissanty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Pieczemy ok.15 minut lub do zarumienienia.

Porady

Do wnętrza croissanta możemy również włożyć plasterek ogórka kiszonego, czerwoną cebulę itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować