Kto powiedział że croissanty powinno się jest na słodko? Ich delikatny, lekko słodkawy smak świetnie komponuje się z jajecznica z świeżym tymiankiem i aromatycznym chorizo. Śniadanko mistrzów :)
10 min
Składniki:
(dla 2 osób)
2 croissanty
4 jajka
Masło do smażenia
Mała cebula
Świeży tymianek
Sól, czarny pieprz
Kiełbasa chorizo (lub inna ulubiona)
Croissant z jajecznicą i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Croissanty rozkroić nie do końca. Grillować na ruszcie tostera lub kilka minut w piekarniku do zarumieniania.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Cebulkę pokroić w kostkę lub półplasterki (wg. gustu) i zeszklić na maśle. Do dać jajka, doprawić sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem i smażyć do ścięcia.
Gorącą jajecznice nałożyć do grillowanych rogalików. Dodać kilka plasterków kiełbasy i świeże gałązki tymianku.
Komentarze