Croissant z jajecznicą i chorizo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kto powiedział że croissanty powinno się jest na słodko? Ich delikatny, lekko słodkawy smak świetnie komponuje się z jajecznica z świeżym tymiankiem i aromatycznym chorizo. Śniadanko mistrzów :)

  • 10 min

Składniki:

  • (dla 2 osób)
    2 croissanty
    4 jajka
    Masło do smażenia
    Mała cebula
    Świeży tymianek
    Sól, czarny pieprz
    Kiełbasa chorizo (lub inna ulubiona)

Croissant z jajecznicą i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Croissanty rozkroić nie do końca. Grillować na ruszcie tostera lub kilka minut w piekarniku do zarumieniania.

    Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Cebulkę pokroić w kostkę lub półplasterki (wg. gustu) i zeszklić na maśle. Do dać jajka, doprawić sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem i smażyć do ścięcia.

    Gorącą jajecznice nałożyć do grillowanych rogalików. Dodać kilka plasterków kiełbasy i świeże gałązki tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy