Cream cheese brownies

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie słodkiego czekoladowego ciasta z lekko słonym serkiem. Pychota!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - gorzka czekolada: 125 gramów
    - masło: 125 gramów
    - brązowy cukier: 150 gramów
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 75 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - serek śmietankowy (np. Philadelphia): 200 gramów

Cream cheese brownies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem i ostudzić. Całe jajka ubić z cukrem dodać nasiona wanilii. Dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. Połączyć z czekoladą masą. Serek śmietankowy pociąć w bardzo cienkie kawałki. Formę w kształcie serca natłusćić i oprószyć bułką tartą. Wylać połowę czekoladowego ciasta. Rozłożyć pokrojony serek, zalać resztą ciasta, dokładnie rozsmarować i wyrównać wierzch. Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy