Cordon Bleu z kurczaka

4.93 (189 ocen)

Lub po prostu kotlet szwajcarski. Pyszny nadziany kotlecik, po którego przekrojeniu wypływa smakowity żółty ser. Uwielbiam jeść z frytkami i surówką.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    4 plastry żółtego sera
    4 plastry szynki
    Sól, pieprz

    Jajko
    Mąka krupczatka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.93 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Szynki Ser

Cordon bleu z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdego fileta dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, układamy na środku ser i szynkę i dobrze składamy.

    Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu z każdej strony na rumiano.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować