COOKIES Z GORZKĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Są boskie w smaku. Podczas pieczenia zapach czekolady zniewala.Przepis pochodzi z książki “Smakowite prezenty – słodkie i słone przysmaki na cały rok” Sigrid Verbert.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada 70%: 370 gramów
    - cukier czcinowy: 150 gramów
    - mąka: 110 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - masło: 60 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cookies z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 220g czekolady i masło roztapiamy w kąpieli wodnej.
    Mikserem ucieramy jaja z cukrem na puszystą masę,
    stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

    Na końcu dodajemy 150g pokruszonej czekolady /ja starłam ją na tarce o dużych oczkach/.
    Całość dokładnie mieszamy.

    Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia,
    łyżką nakładamy masę, zachowując spore odstępy.

    Ciasteczka pieczemy 20 minut w 160 stopniach /grzanie góra-dół/.
    Czekamy aż ostygną albo zajadamy ciepłe.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto z gorzką czekoladą

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto z gorzką czekoladą

RedakcjaPP Głębokiemu czekoladowemu aromatowi nikt się nie oprze. 50 min

To może cię zainteresować