Conchiglioni z soją

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Muszle są efektowną przekąską na przyjęcia. I choć soja długo się gotuje, warto umieścić ją w domowym menu.

Składniki:

  • ● ok. 30 muszli conchiglioni
    ● 50 dag soi
    ● pietruszka
    ● cebula
    ● 2 marchewki
    ● czerwona papryka
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● 4 łyżki oleju

Conchiglioni z soją - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję moczymy 12 godzin.
    Odcedzamy. Zalewamy świeżą
    wodą i gotujemy godzinę.
    Łyżką cedzakową zbieramy
    oddzielone od soi łuski.
  • 2. Marchewki, pietruszkę i cebulę
    obieramy, myjemy i kroimy
    w kostkę. Wkładamy do
    soi i gotujemy ok. godziny,
    następnie odparowujemy wodę.
    Dodajemy 2 łyżki oleju
    i doprawiamy. Mielimy.
  • 3. Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ
    drobno kroimy i smażymy. Dodajemy
    soję i jeszcze chwilę
    smażymy.
  • 4. Makaron gotujemy al dente,
    odcedzamy i nadziewamy
    sojowym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy