Conchiglioni_lekka_kuchnia

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Conchiglioni Lubię gotować, experymentować i rozkoszować się smakami, czasami stworzę prawdziwe kulinarne arcydzieło, kulinarne cudo, dania zazwyczaj są szybkie, proste jak równiez pracochłonne.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - muszle makaronowe conchiglioni: 20 sztuk
    - pieczarki marynowane: 3 sztuki
    - kalafior: 1 sztuka
    - czosnek: 5 ząbków
    - koperek: 1 pęczek
    - jogurt naturalny: 3 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.05 łyżeczki
    - zioła (w każdej postaci): 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Conchiglioni_lekka_kuchnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron Conchiglioni jest gościem w moim domu. Bardzo go lubię, przysmak jest pracochłonny ale świetnie smakuje w upalne dni lata. Oczywiście muszle można nadziewać czym się tylko chce ja nadziewam kalafiorem, ryżem, marynowanymi pieczarkami, czosnkiem i koperkiem.
    Warzywa też można zmieniać wg uznania.



    Składniki na 3-4 porcje:
    16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
    Farsz:
    1 mały kalafior
    3 marynowane pieczarki
    5 ząbków czosnku
    1 koperek
    3 łyżki naturalnego jogurtu
    przyprawy;sól, pieprz, zioła

    Przygotowanie:

    Pierwszą czynnością jest ugotowanie muszli w osolonej wodzie (gotowac
    około 5 minut).
    Następnie ugotować małego kalafiora w osolonej wodzie - gotować około
    10 minut.
    Kolejnym etapem jest skrojenie zimnego kalafiora, marynowanych pieczarek,
    koperku, czosnku następnie dodać przyprawy i wlać jogurt - wszystko
    delikatnie wymieszać.

    Każdą muszlę nadziewać farszem, można posypać ziołami.

    Podawać na zimno.

    Smakuje rewelacyjnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować