Conchiglioni Lubię gotować, experymentować i rozkoszować się smakami, czasami stworzę prawdziwe kulinarne arcydzieło, kulinarne cudo, dania zazwyczaj są szybkie, proste jak równiez pracochłonne.
Conchiglioni_lekka_kuchnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron Conchiglioni jest gościem w moim domu. Bardzo go lubię, przysmak jest pracochłonny ale świetnie smakuje w upalne dni lata. Oczywiście muszle można nadziewać czym się tylko chce ja nadziewam kalafiorem, ryżem, marynowanymi pieczarkami, czosnkiem i koperkiem.
Warzywa też można zmieniać wg uznania.
Składniki na 3-4 porcje:
16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
Farsz:
1 mały kalafior
3 marynowane pieczarki
5 ząbków czosnku
1 koperek
3 łyżki naturalnego jogurtu
przyprawy;sól, pieprz, zioła
Przygotowanie:
Pierwszą czynnością jest ugotowanie muszli w osolonej wodzie (gotowac
około 5 minut).
Następnie ugotować małego kalafiora w osolonej wodzie - gotować około
10 minut.
Kolejnym etapem jest skrojenie zimnego kalafiora, marynowanych pieczarek,
koperku, czosnku następnie dodać przyprawy i wlać jogurt - wszystko
delikatnie wymieszać.
Każdą muszlę nadziewać farszem, można posypać ziołami.
Komentarze