Conchiglie z tuńczykiem.

0 (0 ocen)

Nazwa pochodzi od włoskiego słowa conchiglia, co znaczy muszla. Makaron ten, znany od dawna, ostatnio bardzo modny i wykorzystywany do różnych zapiekanek.

Składniki:

  • 18 dużych muszli
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 cebula drobno pokrojona w kostkę
    2 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
    1 serek philadelphia
    1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
    Sól, pieprz, ziarna słonecznika

Conchiglie z tuńczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Conchiglie 1. Makaron ugotować ardente. Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić i posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.
    Można podać z sosem pomidorowym z bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy