Comber z sarny na kalarepce

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Trudny

Delikatny Comber z sarny na zarumienionej kalarepce w wiśniowym uścisku z cynamonem i goździkami. Specjalnie na walentynkowy wieczór. Przepis autorstwa Macieja Wawryniuka, szefa kuchni firmy Kamis.

  • Dla 2 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - comber (z sarny): 400 gramów
    - wiśnie (mrożone): 100 gramów
    - sok z wiśni (syropowy): 100 mililitrów
    - wino (czerwone): 150 mililitrów
    - masło: 2 łyżki
    - kalarepka: 1 sztuka
    - cynamon (mielony): 1 szczypta
    - goździki: 3 sztuki
    - pieprz (czarny mielony): 1 szczypta
    - lubczyk: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Comber z sarny na kalarepce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wino wlać do rondelka dodać 2-3 goździki, gotować kilka minut, dodać syrop wiśniowy, wiśnie, gotować na małym ogniu do uzyskania konsystencji sosu, pod koniec dodać szczyptę cynamonu.
  • 2. Obraną kalarepkę pokroić w cienkie słupki lub plastry i podsmażyć na maśle z dodatkiem lubczyku.
  • 3. Comber pokroić na „medaliony” grubości 1,5-2 cm i smażyć bezpośrednio przed podaniem. Podawać od razu na kolację. Specjalnie na Walentynkowy wieczór we dwoje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wino Dziczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować