Comber z królika duszony w śmietanie.

4.49 (183 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Comber z królika duszony w śmietanie z porem i selerem naciowym.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - comber z królika: 1 sztuka
    - por: 1 sztuka
    - seler naciowy, łodyga: 3 sztuki
    - natka pietruszki: 1 łyżka
    - śmietanka 18%: 200 mililitrów
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka
    - woda: 0.5 szklanki
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Comber z królika duszony w śmietanie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Comber kroimy na centymetrowe kawałki. Solimy, doprawiamy pieprzem. Mięso obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Powinno to trwać około 4 min.
  • 2. Pora kroimy w cienkie plasterki. Łodygi selera kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Obsmażone mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy warzywa. Całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Jeśli potrzeba, dodajmy więcej wody. Po 30 minutach dodajmy śmietankę. Dusimy jeszcze przez 20 minut.
  • 4. Podajemy z siekaną natką pietruszki i bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować