Colesław

5 (163 ocen)

Uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki z kapusty. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację.

Składniki:

  • mała główka białej kapusty
    czerwona cebula
    1-2 marchewki
    pół jabłka
    1/2 pęczka koperku
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    łyżeczka musztardy
    1-2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ścieram na grubej tarce, marchew i jabłko na nieco mniejszej. Cebulę i koperek drobno siekam. Wszystkie składniki wrzucam do dużej miski, przyprawiam do smaku, dodaję musztardę i majonez. Mieszam i odstawiam w chłodne miejsce na ok pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować