Ciepła sałatka z wątróbki kurczaka i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku przygotować jabłka do dekoracji sałatki. Rozkroić na pół, wykroić środek i pokroić w cieńkie plastry.
2.Na gorącą patelnie wlać oliwę i smażyć jabłka z obu stron 1-2 min. Wyłożyć na talerz i odstawić do ostygnięcia.
3.Wątróbkę i cebule pokroić. Na patelnie gdzie smażyliśmy jabłka dolać olej i masło. Najpierw smażymy cebule, po chwili wątróbkę i smażyć przez ok. 5-6 min. Doprawić solą i pieprzem.
4.Słodką, marynowaną paprykę pokroić w paseczki i dodać do wątróbki i cebuli.
5.Do podania sałatki będzie potrzebna okrągła forma lub plastikowa butelka z której można wykroić koło. Najpierw wykładamy połówki jabłek, a w środek ciepłą sałatę. Podawać od razu.
Komentarze