Ciepła PEKINKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

danie przygotowane w związku z nadmiarem kapusty pekińskiej w lodówce :)

  • 30 min

Składniki:

  • - kapusta pekińska
    - dwie marchewki
    - mała cebula
    - pół czerwonej papryki
    - łyżka oliwy
    - sól i pieprz
    - czosnek granulowany i papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Bigos Dodatki

Ciepła pekinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę poszatkować i podsmażyć na łyżce oliwy. Osobno na drobno utrzeć marchewkę, pokroić kapustę oraz paprykę.
  • ciepła pekinka 2 2. Do garnka wlać 3-4 łyżki wody wrzucić kapustę i marchew. Poddusić je chwilę aż kapusta delikatnie zmieni barwę. Dodać paprykę i podsmażoną cebulę, doprawić, a następnie dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Podawać na ciepło!

Porady

fajnie smakuje z drobiowymi kąskami lub ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować