ciemny biszkopt na oleju

4.49 (150 ocen)

  • 15 min

Prosty ,delikatny puszysty biszkopt , idealny do tortów i deserów .Zawsze się udaje .Taki biszkopt można przekroić na 2-3 części.

  • 15 min

Składniki:

  • przepis na formę 24x34 cm
    8 jaj
    1 i 1/2 szklanki cukru kryształu
    1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżki ciemnego kakao
    3/4 szklanki oleju
    1/4 szklanki wody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciemny biszkopt na oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubijamy do białości na tak zwany kogel-mogel. Do osobnej miski przesiewamy mąkę , kakao i proszek do pieczenia , dokładnie je mieszając! Do masy jajecznej delikatnie dodajemy po łyżce przesiane składniki ,na przemian z wodą i olejem..Najlepiej mieszać je ręcznie lub robotem na najniższych obrotach . Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia . Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 * na ok 35-40 min . Taki biszkopt można przekroić na 2-3 części.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować