Ciemne ciasto z różą i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto : do miski wsypujemy mąkę , margarynę , szklankę cukru , żółtka , jajo , proszk do pieczenia ,i kakao i ugniatamy . Ciasto dzielimy na 2 części , Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód rozkładamy porcję ciasta. Smarujemy konfiturą z róży zmiksowaną z marmoladą i przykrywamy drugim płatem ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 stopni pieczemy około 25 minut. Studzimy.
Krem : 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Szklankę mleka dokładnie miksujemy z mąką pszenną i ziemniaczaną, cappuccino i jajkami. Wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż powstanie gęsta, gładka masa. Chwilę studzimy i ciepły krem wykładamy na upieczone ciasto.
Wierzch ciasta : Gdy krem wystygnie: Sok malinowy zagotowujemy i wsypujemy zawartość 2 opakowań z galaretką. Dokładnie mieszamy aż się rozpuszczą. Gdy przestygną wlewamy do jogurtu i miksujemy.Masę wylewamy powoli na warstwie kremu i wstawiamy do lodówki .. Następnie rozpuszczamy 2 galaretki malinowe i gdy lekko skrzepnie dajemy na wierzch placka !
Samecznego
Porady
Do wierzchniej warstwy galaretki można dodać barwnik spożywczy fioletowy lub / różowy wówczas będzie miała ona bardziej wyrazisty kolor .
Komentarze