Cielęcina w sosie słodko kwaśnym

4.5 (2 ocen)

  • 60 min

pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag cielęciny,
    po strąku czerwonej i zielonej papryki
    4 łyżeczki vegety
    2-3 cebule
    puszka ananasów
    3 łyżki maggi
    2 ząbki czosnku
    pół łyżeczki imbiru
    2 łyżki oleju
    2 łyżki octu winnego
    łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cielęcina w sosie słodko kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokroić w wąskie paski, poslić. Ananasy wyjąć z puszki, osaczyć i pokroić w kostkę. Veegetę, 4 łyżki soku z ananasa, zmaiżdżony czosnek, maggi, olej, ocet i miód wymieszać.
  • 2. Mięso kilka minut smażyć, mieszając na dość ostrym ogniu. Dodać pokrojoną cebulę, paprykę, ananas i wlać przygotowną zalewę, chwilę razem dusić, doprawić do smaku.

Porady

najlepiej podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować