Cieciorka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie dość szybkie w wykonaniu. Cieciorki nie trzeba namaczać, jeśli kupimy konserwową. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 puszka cieciorki konserwowej

    - 1 kawałek dobrej kiełbasy

    - 1 cebula

    - kawałek boczku

    - 2-3 ząbki czosnku

    - sól i pieprz

    - papryka mielona

    - przecier pomidorowy

    - ewentualnie majeranek

Cieciorka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości, następnie wrzucić osączoną z zalewy cieciorkę, chwilę pogotować. Na koniec doprawić do smaku. W razie konieczności zagęścić mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy