Ciecierzyca z chorizo

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ciekawe urozmaicenie codziennego menu :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
    100 g chorizo
    4 duże pomidory
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 papryczki kajeńskie
    sól, pieprz
    200 g drobnego makaronu

Ciecierzyca z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Wrzucić pokrojone chorizo i smażyć 5 minut. Dodać obrane i pokrojone pomidory, czosnek i posiekane papryczki. Gotować aż pomidory się rozpadną. Dodać cieciorkę, doprawić do smaku, po 5 minutach wymieszać z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy