Ciasto z kawą zbożową

4.48 (163 ocen)

Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.

Składniki:

  • na blaszkę 12x30cm:

    2 jajka
    3/4 szklanki cukru
    3 łyżki oleju
    1 szklanka mleka
    3 szklanki mąki
    3 łyżki kawy zbożowej
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    zapach rumowy
    3 łyżki dżemu (ja użyłam powideł)

    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto z kawą zbożową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na masę. Dodać olej. W misce zmieszać mąkę, kawę i proszek do pieczenia. Dodawać na zmianę z mlekiem do ucieranej masy.
    Na końcu dodać aromat i dżem. Włożyć do foremki (ciasto wychodzi gęste)
    i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.
    Gdy ostygnie polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa zbożowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować