Ciasto "zielone tarasy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche :mąkę, margarynę cukier puder i żółtka połącz i
zagnieć ciasto. Wyłóż na blachę 24na 38cm. Białka ubij sztywno i
dodaj kisiel. Ciasto kruche posmaruj dżemem i białkami. Piecz w formie
24 na 38 cm przez około 25minut w temp. 160 stopni.
2.Biszkopt: jaja zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę z
proszkiem do pieczenia i odrobinę barwnika. Delikatnie wymieszaj
całość. Piecz 30 minut w temp. 160 stopni. Wystudzony biszkopt przekrój
wzdłuż.
3.Masa: na mleku ugotuj budyń. Miękkie masło zmiksuj z przestudzonym
budyniem i spirytusem.
4.Złożenie ciasta: ciasto kruche, 1/3 masy, biszkopt, masa krówkowa,
1/3 masy, biszkopt i pozostały krem. Możesz także udekorować wierzch
przygotowanym wg przepisu na opakowaniu zielonym kremem. Wystarczy
napełnić nim szprycę z końcówką w kształcie gwiazdki i dekoracyjnie
wyciskać małe porcje masy.
Komentarze