Ciasto ze szpinakiem i białą czekoladą

4.5 (161 ocen)

  • 50 min

Pyszne ciasto ze szpinakiem i białą czekoladą.Bardzo łatwe i uwielbiane przez domowników.

  • 50 min

Składniki:

  • 250 g świeży szpinak
    100 g biała czekolada
    olejek rumowy
    400 ml olej rzepakowy
    3 jajka
    180 g cukier
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    opakowanie cukru waniliowego
    250 g mąka
    1/2 szklanki płatki owsiane
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ze szpinakiem i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Szpinak opłukać i osuszyć, następnie zmiksować blenderem wraz z olejem. Jajka wbić do miski wsypać cukier, cukier waniliowy i ubić. Do jajek dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmiksowany szpinak. Na koniec wlać czekoladę i olejek rumowy i wymieszać. Wsypać płatki wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyrównać. Piec w 175 st. C przez godzinę.

Porady

Zamiast świeżego szpinaku można również użyć mrożonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować