Ciasto z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowo - śmietanowa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, dodać sok z cytryny i odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać serek i lekko stężałą galaretkę, dokładnie połączyć.
2.Masa wiśniowa:
Obie galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Odstawić do lekkiego stężenia.
3.Przełożenie:
Na jeden płat biszkoptu wyłożyć wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia. Masę serow - śmietanową rozprowadzić na owocach. Przykryć drugim płatem biszkoptu. Śmietanę ubić z cukrem, wyłożyć na wierzch. Ciasto posypać startą na tarce czekoladą. Schłodzić w lodówce.
Komentarze