Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, można także wyczarować z niego szybki, ale bardzo smaczny torcik truskawkowy.
0 (0 ocen)
Porady
Z tej ilości składników, upieczony biszkopt jest stosunkowo gruby a, ja lubię cienkie spody, więc kroję go zawsze w połowie. Używam do tego grubej nici, albo dużego noża. Pamiętajmy, że kroimy tylko ostudzone ciasto, ciepłe może się połamać. Drugi spód możemy zamrozić i mieć na inną okazję, albo zrobić torcik. Używamy wtedy 400g śmietanki, albo 200g śmietanki i 200g zmiksowanych truskawek,oraz 2 torebki zagęszczacza. Pierwszą warstwę przekładamy śmietanką truskawkową, przykrywamy drugim spodem i dalej robimy wg opisu wyżej. Aby ułatwić sobie pracę, zakładamy metalową albo tekturową obręcz na spód biszkoptowy.
Komentarze