Ciasto z truskawkami i masą serowo – truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier i miksować do jego całkowitego rozpuszczenia. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem i wymieszać łyżką z ubitą masą jajeczną. Przelać na blaszkę posmarowaną masłem i piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto powinno odchodzić od brzegów formy. Wystudzić.
2.Masa serowa: Galaretkę truskawkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, a galaretkę cytrynową w 1 szklance wrzątku. Ser zmiksować z truskawkami, na koniec wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Ucierać aż masa będzie puszysta. Wyłożyć na biszkopt. Ułożyć pozostałe truskawki i zalać galaretką truskawkową.
Komentarze