Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Ciasto:
jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni C przez około 35 -40 min.
2.Masa budyniowa:
Ugotować budyń wg wskazówek z opakowania na soku z marchewki.
3.Masa śmietankowa:
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką.
4.Ciasto finał:
Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną masę śmietankową wyłożyć na delicje. Udekorować wiórkami kokosowymi.
Komentarze