Ciasto z rabarbarem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Resztę składników miksujemy - gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę piany, miksujemy.
Na koniec dodajemy resztę piany i mieszamy.
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Truskawki kroimy na połówki, mieszamy z jogurtem i borówkami.
4 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali.
Rozpuszczoną dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy.
Następnie wylewamy na upieczony blat i wstawiamy do lodówki.
Rabarbar kroimy na kawałki, razem z wiśniami wrzucamy do garnka.
Zalewamy wodą i słodzimy.
3 łyżeczki żelatyny zalewamy odrobiną wody, mieszamy i podgrzewamy w mikrofali.
Gdy rabarbar zmięknie dodajemy rozpuszczoną żelatyną i mieszamy.
Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę jogurtową, i wstawiamy ciasto do lodówki.
Komentarze