Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto idealne na weekendowe lenistwo!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki porzeczek czerwonych
    200g masła
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    Kruszonka:
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki mąki
    4 łyżki kruszonych migdałów
    2 łyżki cukru pudru do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z porzeczkami i kruszonką migdałową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. orzeczki płuczemy i porządnie odsączamy. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Całość wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przekładamy porzeczki na ciasto. W osobnej miseczce należy wymieszać składniki na kruszonkę i posypać nią obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować