Ciasto z porzeczkami czerwonymi i serkiem mascarpone

4.48 (185 ocen)

  • 60 min

Sezonowe ciasto,ładnie wygląda i jest bardzo dobre w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru,
    3/4 kostki margaryny,
    1 cukier waniliowy,
    4 żółtka,
    2 szklanki mąki pszennej,
    4 łyżki mleka,
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Dodatkowo:
    200 g serka mascaropne,
    1 żółtko,
    2 łyżki cukru pudru,
    czerwone porzeczki
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto z porzeczkami czerwonymi i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne utrzec z cukrami na puszysta masę,dodac żółtka.Do masy dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Mase wylac na blaszke (20X30).Ciasto posypac kulkami porzeczki czerwonej.
  • 2. Serek utrzec z żółtkiem i cukrem pudrem.Serkiem pokrywamy owoce na ciescie.Piec ok 30 minut w 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować