Ciasto z pianką cappuccino i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Do masy dodać mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto wyłożyć do blaszki o wymiarach 25X40 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Ostudzić.
2.Zagotować mleko i rozpuścić w nim kawę cappuccino.Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć delicje (lub biszkopty).
Ciastka przykryć ubitą śmietaną kremówką z cukrem pudrem i śmietan fixami.
3.Na wierchu ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.
Komentarze