Ciasto z pianką cappuccino i brzoskwiniami

5 (178 ocen)

Ciasto dla wszystkich 'kawoszów".

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Warstwa cappuccino:
    1 szklanka cappuccino (ulubiony smak)
    1 szklanka mleka
    2 opakowania śnieżki
    1 łyżka żelatyny

    Warstwa śmietanowa :
    600 ml śmietanki 30%
    2-3 śmietan fixy
    3 łyżki cukru pudru

    Wierzch:
    puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe

    Dodatkowo:
    delicje lub biszkopty maczane w cappuccino
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto z pianką cappuccino i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Do masy dodać mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto wyłożyć do blaszki o wymiarach 25X40 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Ostudzić.
  • 2. Zagotować mleko i rozpuścić w nim kawę cappuccino.Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć delicje (lub biszkopty).
    Ciastka przykryć ubitą śmietaną kremówką z cukrem pudrem i śmietan fixami.
  • 3. Na wierchu ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.

Porady

Biszkopt można nasączyć sokiem z brzoskwiń.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.38 (208 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ciasto truskawkowe z pianką cappuccino

4.48 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z brzoskwiniami i pianką

To może cię zainteresować