CIASTO BEZ JAJEK

4.49 (201 ocen)

  • 45 min

doskonałe zarówno z truskawkami, wiśniami, jabłkami, a nawet z rabarbarem.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 szkl maki pszennej
    2 szk cukru
    1/2 szk ciemnego kakao
    2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    2 szk gorącej wody
    3/4 szk oleju
    2 łyżki octu
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej 
    aromat waniliowy/cukier waniliowy
    1/2kg dowolnych owocó (tu akurat rabarbar)
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bezy

Ciasto bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki mokre z cukrem umieścić i wymieszać w jednej misce. W drugiej wymieszać składniki suche. Połączyć wszystko razem.
  • 2. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy
    (o wymiarach 23x36). Ułożyć owoce
  • 3. Piec w temp. 180 st. C przez 40-50min do suchego patyczka. 

Porady

* owoce równie dobrze można wymieszać z ciastem w misce i dopiero wylać na blaszkę * podawać posypane cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować