Ciasto z orzeszkami na kakaowych herbatnikach Petit Beurre

0 (0 ocen)

Odkąd pojawiły się kakaowe herbatniki Petit Beurre często robię ciasta i desery na zimno - są takie smaczne !

Składniki:

  • 20 herbatników kakaowych Petit Beurre, 1/4 szklanki letniego mleka, 5 dkg solonych orzeszków ziemnych, 10 dkg masła, 2 żółtka, 10 dkg cukru pudru, 3 łyżeczki cukru waniliowego, łyżka kakao, migdały w płatkach, gotowa polewa czekoladowa

Ciasto z orzeszkami na kakaowych herbatnikach petit beurre - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Solone ziemne orzeszki kroję w drobne kawałki.
  • 2. Na puszystą masę ucieram masło, cukier puder i cukier waniliowy. Pod koniec ucierania wsypuję kakao.
  • 3. Herbatniki moczę w mleku i układam je na tacce po pięć sztuk w jednym rzędzie. Każdy rządek smaruję masą i posypuję orzeszkami. W ten sam sposób robię rządek drugi, trzeci i czwarty.
  • 4. Wierzch i boki dekoruję gotową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.
  • 5. Ciasto schładzam w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy