Ciasto z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wymiarach:21x33 wyłożyć pergaminem, ułożyć herbatniki.
Z mleka, cukru, cukru wanilinowego, budyni ugotować budyń, dodać masło, mieszać do połączenia składników i gorące wylać na herbatniki.
2.2 galaretki rozpuścić w 1/2 l wody, połączyć z 500g zmiksowanych truskawek i tężejące wylać na wystudzony budyń. Schłodzić.
3.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z ciepłą żelatyną. Wyłożyć na mus. Schłodzić.
4.1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. 200g truskawek zmiksować i połączyć z galaretką. Ozdobić wierzch ciasta.
Komentarze