Ciasto z musem truskawkowym

4.49 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienite ciasto z delikatnym musem z truskawek i bitą śmietaną, bez pieczenia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30 herbatników
    2 budynie waniliowe
    3/4 kostki masła lub margaryny
    1/2 szklanki cukru
    cukier wanilinowy
    1/2 l mleka
    3 galaretki truskawkowe
    700 g truskawek
    1/2 l śmietanki 30 %
    4 łyżeczki żelatyny
    3łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Mus Musy

Ciasto z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach:21x33 wyłożyć pergaminem, ułożyć herbatniki.
    Z mleka, cukru, cukru wanilinowego, budyni ugotować budyń, dodać masło, mieszać do połączenia składników i gorące wylać na herbatniki.
  • 2. 2 galaretki rozpuścić w 1/2 l wody, połączyć z 500g zmiksowanych truskawek i tężejące wylać na wystudzony budyń. Schłodzić.
  • 3. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z ciepłą żelatyną. Wyłożyć na mus. Schłodzić.
  • 4. 1 galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. 200g truskawek zmiksować i połączyć z galaretką. Ozdobić wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować