Ciasto z mrożonymi truskawkami

4.84 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje dzieci uwielbiają ciasta. Z tym „rozprawiają” się wyjątkowo szybko.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 4 jajka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa:
    ● łyżeczka cukru pudru
    ● 2 truskawkowe serki homogenizowane
    ● 5 op. galaretki truskawkowej
    ● 1/2 kg mrożonych truskawek
    ● op. okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.84 (204 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto z mrożonymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Ciągle
    ubijając, dodajemy cukier,
    żółtka i mąkę z proszkiem.
    Pieczemy (blacha 31x23
    cm) ok. 40 minut w 180 °C.
  • 2. Rozpuszczamy 2 galaretki.
    Truskawki rozmrażamy,
    miksujemy z serkami. Wlewamy tężejącą galaretkę
    i mieszamy. Wylewamy na
    biszkopt i schładzamy.
  • 3. Rozpuszczamy pozostałe
    galaretki. Na masę wykładamy
    biszkopty, zalewamy
    tężejącymi galaretkami. Odstawiamy
    w chłodne miejsce
    do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować