Ciasto z migdałami

4.44 (190 ocen)

  • 15 min

Ciasto jest przepyszne i wymaga bardzo mało pracy. Rewelacyjne na wakacyjne wycieczki.

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 SZKLANKA CUKRU
    4 JAJKA
    1 SZKLANKA SŁODKIEJ ŚMIETANY (18%)
    2 SZKLANKI MĄKI
    1 PROSZEK DO PIECZENIA (mały)
    1 CUKIER WANILIOWY
    SÓL DO SMAKU

    JAJKA UBIĆ Z CUKREM I POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI.
    CIASTO PIEC OK.15-20 MINUT W TEMP. 180 AŻ LEKKO ZASKLEPI SIĘ NA WIERZCHU.

    Wierzch ciasta:
    125 GR. MASŁA ROZPUŚCIĆ
    1 SZKLANKA CUKRU
    4 ŁYŻKI MLEKA
    200 GR. MIGDAŁÓW (PŁATKI) (2 paczki)

    WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCIĆ DO MASŁA I PODGRZAĆ.

    PODPIECZONE CIASTO Z PIEKARNIKA WYJĄĆ PO OK. 15-20 MIN I ROZSMAROWAĆ
    MIGDAŁY Z GARNKA. PIEC JESZCZE OK 15 MIN., AŻ CIASTO BĘDZIE ZŁOTE :)

    SMACZNEGO !!!!
Wystaw ocenę:

4.44 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować