Ciasto z mascarpone, migdałami i bananami na chrupiącym spodzie

4.5 (171 ocen)

  • 40 min

Pyszne szybkie ciasto bez pieczenia

  • 40 min

Składniki:

  • 1 serek mascarpone,2 banany, cukier,śmietana 30%,pól paczki płatków migdałowych.paczka biszkoptów czekoladowych,70gr masła.2 kostki czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z mascarpone, migdałami i bananami na chrupiącym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka rozdrobnić w malakserze lub blenderze razem z roztopionym masłem,ma to przypominać mokry piach.Na blachę rozkładamy paper do pieczenia wsypujemy rozdrobnione ciasteczka dociskamy i wkładamy do lodówki.W tym samym czasie ubijamy śmietankę i miksujemy mascarpone z cukrem nie podałam ilości bo ja nie lubie za bardzo słodkich ciast więc daje z 2 łyżki ale trzeba skosztowac i pocukrzyć wedle uznania.Do zmiksowanego mascarpone dodajemy powoli ubitą śmietane i płatki migdałów mieszamy delikatnie wszsytko razem.Na ciasteczkowy spód układamy pokrojone banany a na to nakładamy gotową masę ,posypujemy jeszcze migdałami i startą czekoladą.Wkładamy do lodówki na jakiś czas.Można jeść już po 1h :)
    Smacznego.

Porady

Jeżeli nie mamy ciemnych biszkoptów możemy użyć innych ciasteczek ,owsianych,albo jakiś kakaowych bez masy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Banany Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować