Ciasto z mascarpone, migdałami i bananami na chrupiącym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka rozdrobnić w malakserze lub blenderze razem z roztopionym masłem,ma to przypominać mokry piach.Na blachę rozkładamy paper do pieczenia wsypujemy rozdrobnione ciasteczka dociskamy i wkładamy do lodówki.W tym samym czasie ubijamy śmietankę i miksujemy mascarpone z cukrem nie podałam ilości bo ja nie lubie za bardzo słodkich ciast więc daje z 2 łyżki ale trzeba skosztowac i pocukrzyć wedle uznania.Do zmiksowanego mascarpone dodajemy powoli ubitą śmietane i płatki migdałów mieszamy delikatnie wszsytko razem.Na ciasteczkowy spód układamy pokrojone banany a na to nakładamy gotową masę ,posypujemy jeszcze migdałami i startą czekoladą.Wkładamy do lodówki na jakiś czas.Można jeść już po 1h :)
Smacznego.
Porady
Jeżeli nie mamy ciemnych biszkoptów możemy użyć innych ciasteczek ,owsianych,albo jakiś kakaowych bez masy.
Komentarze