Ciasto z masą toffi

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Pyszne ciasto z masą toffi

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do piecz.
    Biszkopt kakaowy: 6 jajek
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do piecz.
    2-3 łyżeczki kakao.
    Masa budyniowa: 3/4 l mleka
    3 budynie śmietankowe
    1 1/2 kostki masła
    łyżeczka kakao
    cukier do smaku
    Pozostałe składniki: puszka mleka skondensowanego gotowego+kostka masła
    3-4 wafle andrutowe
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto z masą toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z masą toffi 1. Biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo a na końcu wymieszać z kakaem.

    Na mleku ugotować budynie z cukrem, przestudzone utrzeć z masłem. Masę podzielić na pół, do jednej dodac kakao.

    Mleko skondensowane zmiksować z masłem.

    Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, masa budyniowa jasna, wafel, masa toffi,
  • Ciasto z masą toffi 2. Następnie wafel, masa budyniowa kakaowa, biszkopt. Można udekorować polewą.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować