Ciasto z masą krowkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bialka oddzielic od zoltek I ubic na sztywno. Dodac cukier I cukier waniliowy. Nastepnie dodawac po jednym zoltku I delikatnie mieszac. Wsypac make I proszek do pieczenia. Ponownie wymieszac. Ciasto wlac do natluszczonej I wysypanej bulka tarta formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez okolo 20 minut.
2.Z mleka, proszku budyniowego, cukru I maki ziemniaczanej ugotowac gesty budyn. Odstawic do wystygniecia.
3.Na ciasto wylozyc zimny budyn. Przykryc warstwa herbatnikow. Herbatniki posmarowac polowa masy krowkowej. Ponownie ulozyc herbatniki I posmarowac pozostala masa.
4.Zimna smietanke ubic z cukrem pudrem. Zelatyne rozpuscic w niewielkiej ilosci goracej wody. Chlodna zelatyne wlac do smietanki, wymieszac. Wylac na ciasto. Schlodzic.
Porady
Na wierzch ciasta mozna dac starta na tarce gorzka czekolade lub posypac kakao.
Komentarze