Ciasto z malinami - najlepsze na świecie!!!

4.5 (194 ocen)

Delikatne, kremowe, rozpływające się w ustach...

Składniki:

  • 40 szt biszkoptów SAN
    125 dkg masła
    500 g sera mascarpone
    1 szkl cukru
    cukier wanilinowy
    2 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki zimnej wody
    2 kubki śmietany kremówki (2x 200 ml)
    maliny mrożone lub świeże
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z malinami - najlepsze na świecie!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty rozgnieść na drobno, wymieszać z masłem i rozłożyć na tortownicy, zostawić część w celu posypania ciasta.
  • 2. Ser, cukier oraz cukier wanilinowy dokładnie zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą poczekać, aż napęcznieje, następnie dolać 2 łyżki śmietany i rozpuścić delikatnie podgrzewając. Chłodną lejącą się żelatynę dodajemy do ciasta i delikatnie, dokładnie mieszamy.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając łyżkę cukru. Większą połowę dodajemy do sera i znowu dokładnie mieszamy.
  • 4. Na wyłożone ciasto z biszkoptów układamy maliny, na to masa serowa i reszta śmietany, która nam została. Całość posypujemy biszkoptami, wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę

Porady

Ze względu na porę roku użyłam malin mrożonych, które należy rozmrozić na sitku, aby nadmiar wody z owoców odsączyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować