Ciasto z malinami - najlepsze na świecie!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty rozgnieść na drobno, wymieszać z masłem i rozłożyć na tortownicy, zostawić część w celu posypania ciasta.
2.Ser, cukier oraz cukier wanilinowy dokładnie zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą poczekać, aż napęcznieje, następnie dolać 2 łyżki śmietany i rozpuścić delikatnie podgrzewając. Chłodną lejącą się żelatynę dodajemy do ciasta i delikatnie, dokładnie mieszamy.
3.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając łyżkę cukru. Większą połowę dodajemy do sera i znowu dokładnie mieszamy.
4.Na wyłożone ciasto z biszkoptów układamy maliny, na to masa serowa i reszta śmietany, która nam została. Całość posypujemy biszkoptami, wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę
Porady
Ze względu na porę roku użyłam malin mrożonych, które należy rozmrozić na sitku, aby nadmiar wody z owoców odsączyć.
Komentarze