Ciasto z kulkami kokosowymi i kremem serowym.

4.5 (187 ocen)

Połączenie kilku przepisów i smaków w jeden wspaniały wypiek. Szczerze polecam.

Składniki:

  • Ciasto z kokosowymi kulkami i kremem
    Składniki na ciasto:
    - 3 szklanki mąki pszennej
    - 2 szklanki cukru
    - 500 g margaryny
    - 10 łyżek przegotowanej zimnej, wody
    - 6 jajek
    - 6 łyżeczek ciemnego kakao
    - 6 łyżeczek proszku do pieczenia
    Składniki na kokosowe kulki:
    - 2/3 szklanki cukru
    - 250 g wiórków kokosowych
    - 100 g masła
    - 3 łyżki mleka
    Krem:
    - 3 żółtka
    - ½ szkl. cukru pudru
    - 2 kubeczki serka homogenizowanego (po 150 g)
    - kostka miękkiego masła
    - 1 łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kulkami kokosowymi i kremem serowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Przygotować kulki kokosowe: Składniki wymieszać do powstania masy, z której możemy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – w razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub wiórek.
    2. Białka ubić. Margarynę, cukier, kakao i wodę gotować przez 5 minut, ostudzić. Do masy dodać żółtka, utrzeć. Dodawać partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać łyżką ubite białka.
    3. Gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 27x45 cm. Powciskać w nie kokosowe kulki i piec w 180 st. C około 55 minut. Wystudzić.
    4. Krem: żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, a potem z dodawanymi stopniowo żółtkami, serkiem i na koniec z letnią żelatyną. Krem rozsmarować równo na cieście. Dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować