Ciasto z kulkami kokosowymi i kremem serowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1. Przygotować kulki kokosowe: Składniki wymieszać do powstania masy, z której możemy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – w razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub wiórek.
2. Białka ubić. Margarynę, cukier, kakao i wodę gotować przez 5 minut, ostudzić. Do masy dodać żółtka, utrzeć. Dodawać partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać łyżką ubite białka.
3. Gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 27x45 cm. Powciskać w nie kokosowe kulki i piec w 180 st. C około 55 minut. Wystudzić.
4. Krem: żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, a potem z dodawanymi stopniowo żółtkami, serkiem i na koniec z letnią żelatyną. Krem rozsmarować równo na cieście. Dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce.
Komentarze