Ciasto z kremem i krakersami

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Ciasto na szybko i z tego co było:)

  • 60 min

Składniki:

  • krakersy
    polewa czekoladowa

    na ciasto

    jajka 4 szt
    mąka 1 szkl
    kakao 2 łyżki
    woda 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    przyprawa do piernika 1-2 łyżeczki

    na krem

    budyń jasny 2 szt
    mleko 1,5 szkl
    cukier 4-5 łyżek
    masło 1 szt 250g
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kremem i krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić i ubić z cukrem i wodą na puszystą masę. Wmieszać mąkę połączoną z przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wyłożyć na przygotowaną dużą blaszkę i piec ok 30 min w 180 stopniach.
    Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru. Wystudzić i zmiksować albo utrzeć z masłem. Przygotowany krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Przykryć krem krakersami, a krakersy polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kakao Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować