Ciasto z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lubię ciasta, które zawsze się udają, a nie wymagają dużo czasu. I co najważniejsze wszystkim smakują.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    250g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    2 łyżki kakao
    szklanka cukru
    250 ml mleka
    90 ml oleju
    1 duże jajko
    łyżka cynamonu
    kropla olejku migdałowego
    pół czekolady gorzkiej
    pół czekolady mlecznej
    szklanka orzechów lub migdałów
    szklanka rodzynek

    Krem:
    375ml śmietany kremówki
    185 gram czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przygotować krem.
    Śmietanę zagotować stale mieszając. Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
    Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
  • 2. Ciasto:
    Czekoladę gorzką, mleczną oraz orzechy i migdały lekko zmielić.
  • 3. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować razem. Dodać zmieloną czekoladę, migdały, orzechy oraz rodzynki. Wymieszać ( nie miksować).
  • 4. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec w nagrzanym piekarniku przez ok.12-15 min w temp. 175 stopni C.
  • 5. Wierzch ciasta posmarować kremem i udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować