Ciasto z krakersami

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

proste w wykonaniu, smaczne jeżeli ktoś lubi połączenie słodkości i słonego smaku krakersów

  • 45 min

Składniki:

  • 1l mleka,
    2 łyżki maki pszennej,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    1 budyń kokosowy gellwe,
    3 duże paczki krakersów bezsmakowych,
    4 żółtka,
    1szkl cukru,
    1 cukier waniliowy gellwe,
    1 kostka masła( margaryna bielska lub kasia),
    300g wiórek kokosowych gellwe
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 l mleka gotujemy z wiórkami. W oddzielnym naczyniu miksujemy 1/4 l mleka z budyniem i mąką pszenną i ziemniaczaną, żółtkami i cukrem. Po zagotowaniu mleka z wiórkami dodajemy składniki z drugiego naczynia i wszystko razem zagotowujemy. Wystudzić i zmiksować budyń z margaryną. układać warstwami raz krakersy raz masa. odstawić do zastygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować